Våra grönområden är viktiga

Våra grönområden är viktiga

Alla har kanske inte hört ordet ekosystemtjänster, men det är ett bra ord för att beskriva varför natur och grönområden är viktiga. Ekosystemtjänster är alla produkter och tjänster vi får från naturens ekosystem. Till exempel att växter renar luft och producerar syre, att bin och andra insekter pollinerar växter så att vi kan få frukt och grönsaker, att träd tar upp regnvatten och på så sätt motverkar översvämningar och att vi kan gå ut i naturen och plocka svamp eller bara vara där.

För att vi ska få ha kvar alla ekosystemtjänster måste det finnas tillräckligt mycket natur och grönområden och de måste hänga samman så att växter och djur kan leva och fortplanta sig där. Just nu jobbar Naturvårdsverket hårt för att sprida information om detta. Läs mer i denna debattartikel:

http://www.aktuellhallbarhet.se/nytt-natverk-ekosystemtjanster-behover-starkas/

 

Kommentarer är stängda.