Falskt fotomontage av Pytteleden

Falskt fotomontage av Pytteleden

Det har nu visat sig att ytterligare ett av de fotomontage som finns i detaljplanen för Pytteleden är helt felaktigt. Den här gången gäller det själva vägen. I en av utredningarna visas ett fotomontage av hur Pyttebroområdet kommer att se ut när vägen är byggd. Den som går ut på plats och mäter upptäcker att vägen i fotomontaget är några meter för smal och att en del av de träd som visas där i själva verket kommer att fällas.

Att göra så här är inte acceptabelt. En detaljplaneprocess är inte ett reklamjippo för kommunens idéer, utan en lagstyrd process där kommunen agerar som myndighet och myndigheter får inte ljuga.

Wrong-kommun-road-

Så här menar kommunen att Pyttebroområdet kommer att se ut när Pytteleden är färdig. Bilden är från Pyttebron—Fördjupad idéstudie, som är en av de handlingar som hör till detaljplanen för Pytteleden.

RET-New-pytteroad-140713

Det här är en mer korrekt bild av hur Pyttebroområdet kommer att se ut när Pytteleden är färdig. Detta fotomontage är framtaget efter mätningar på plats och gjort av Jesper Gustafsson på Agitator Reklambyrå. Vi gör inte anspråk på att denna bild är korrekt in i minsta detalj. Få fotomontage är det. Till exempel kanske fler träd dör efter hand, eftersom deras rotsystem skadas av vägbygget. Den här bilden är dock mycket mer korrekt än kommunens.

 

Kommentarer är stängda.