Film om den mänskliga staden

Film om den mänskliga staden

Utbildningsradion visade för en tid sedan en film om en del av det som gör städer bra för oss människor. Just grönska tas tyvärr inte upp här, men väl behovet av att planera för människor och mänskliga mötesplatser i första hand och inte främst för biltrafik.

Här kommer du till filmen.

Filmen är absolut sevärd, men nästan en timme lång. Om du inte hinner se hela, så hoppa in när tiden visar 11:56 och se Kapitel 2 (Man mäter det man bryr sig om), som handlar om Köpenhamns utveckling från 1960-talet och framåt. Hoppa sedan vidare till 40:56, som introducerar Kapitel 5 (Det kostar inte så mycket att vara snäll mot folk). Där berättas om Christchurch, på Nya Zeeland, vars stadskärna förstördes vid en jordbävning och där man för en intensiv medborgardialog med hur man vill ha staden – Som Los Angeles eller Köpenhamn?

Kommentarer är stängda.