Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/4/9/492e00c1-5969-4a91-9724-e3964eeb3bf1/pyttebron.se/public_html/wp-content/plugins/content-slide/content_slide.php on line 131

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/4/9/492e00c1-5969-4a91-9724-e3964eeb3bf1/pyttebron.se/public_html/wp-content/plugins/content-slide/content_slide.php on line 131
Föreningen Rädda Pyttebroområdet
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/4/9/492e00c1-5969-4a91-9724-e3964eeb3bf1/pyttebron.se/public_html/wp-content/plugins/content-slide/content_slide.php on line 167

Det är dags för vårt årsmöte, som hålls onsdagen den 14 mars klockan 18:30 i För­svarets hus. Alla medlemmar är välkomna. Försvarets hus ligger vid scoutkårens stugor mellan Idrotts­gatan och Pyttebanan.

Vi inleder med att Göran Bengtsson, som är professor emeritus i ekologi vid Lunds Universitet, föreläser på temat Därför behöver vi våra grönområden. Sedan tar vi en kort paus då det kommer att finnas något litet ätbart och drickbart att köpa. Även våra föreningsprylar (T-tröjor, knappar och klistermärken) kommer att finnas till för­säljning. Därefter tar själva årsmötet vid.

För att vi ska kunna ordna lagom mycket dricka och tilltugg vill vi att du meddelar senast den 11 mars ifall du kommer till årsmötet. Kontaktuppgifter finns längst ner.

På årsmötet ska vi bland annat välja styrelse för 2018. Vi behöver nya ledamöter, eftersom några avgår. Vill du vara med? Eller vet du någon som skulle passa? Att sitta med i en föreningsstyrelse är inte svårt, så även om du aldrig har gjort något liknande är du välkommen. Hör av dig om du kan tänka dig att vara med eller vet någon annan som skulle passa. Kontaktuppgifter finns i slutet av brevet.

Den som vill lämna in motioner till årsmötet ska mejla eller skicka dem med pappers­post så att de är framme senast en vecka före årsmötet.

 

Det är val till hösten och ju mer aktiva vi kan vara inför det desto bättre. Om du vill engagera dig på något annat sätt än i styrelsen så har vi planer på några olika arbets­grupper för särskilda frågor:

# Valet 2018. Vad ska vi göra inför valet? Hur får vi reda på var politikerna står när det gäller Pyttebroområdet och våra andra grönområden? Hur får vi ut den informa­tionen och hur blir våra grönområden en valfråga?

# Insamling av pengar till föreningen.

# Kulturpromenad 2018. Läs mer om den lite längre ner!

# Hemsidan. Den ska flyttas till vårt eget konto och uppdateras. Om någon eller några vill hjälpa till att sköta den fram­över skulle det också vara strålande.

# En promenad med Tidsmaskinen som handlar om Pyttebanan och Ängelholms industrier. Vad Tidsmaskinen är kan man läsa här:

http://www.hembygd.se/skane/projekt/tidsmaskinen/

# Informationsskylt vid Pyttebron om Pyttebanan och dess historia. Det har funnits en tidigare och vi skulle vilja att kommunen satte upp den igen.

Hör av dig om du vill vara med i någon grupp! Kontaktuppgifter finns i slutet av brevet. Det går också bra att prata med Karin på årsmötet.

 

Medlemsavgiften för 2018 är 100 kr. Det är bra om du betalar den till bg 889-6003 redan före årsmötet. Skriv vem pengarna kommer ifrån!

 

Vi vill redan nu tipsa om två aktiviteter under det kommande året:

Studiecirkeln om alternativ till Pytteleden (Klippanvägens förlängning) som vi planerade i höstas blev vi tvungna att skjuta upp. Tanken är att genomföra den i vår i stället. Datum är inte klara, men är du intresserad kan du redan nu höra av dig.

Kulturpromenad i Pyttebroområdet blir det i år söndagen den 26 augusti. Vi sam­arbetar med tipsrundan från Hembygdsparken som kommer att passera genom om­rådet. Lokala konstnärer, fotografer, musiker och andra kulturarbetare får visa sina verk eller sin verksamhet i området och det kanske också blir en konstloppis. Även kultur­föreningar är välkomna att visa sig och sin verksamhet.

 

Varmt välkommen till både årsmötet och våra kommande aktiviteter!

Karin Stenholm, ordförande

Kontaktuppgifter:

Epost: info@pyttebron.se

Telefon: 0431-109 84 och 0731-01 45 24

Papperspost: Föreningen Rädda Pyttebroområdet – Värna Ängelholms oaser, c/o Karin Stenholm, Idrottsgatan 6, 262 63 Ängelholm

 

Kommentarer är stängda.