Ängelholms kommun nominerade till Svenska Greenwashpriset 2014

Ängelholms kommun nominerade till Svenska Greenwashpriset 2014

Ängelholms kommun har blivit nominerade till det pinsamma priset Svenska Greenwashpriset,  eftersom kommunen har ansökt om att bli ekokommun samtidigt som man driver Pytteledsprojektet. Vi kan öka kommunens chanser att få detta pris, genom att gå in på Jordens Vänners hemsida och rösta. Gör det! Röstningen är öppen fram till 1 juni klockan 14.00.

Följ denna länk.

Priset delas ut under Almedalsveckan av miljöorganisationen Jordens Vänner, som förklarar innebörden av ordet greenwash så här:

Det allt större miljöengagemanget i samhället leder till ett allt större behov hos företag och organisationer att framstå som ansvarsfull och klimatvänlig. För många företag och organisationer innebär det att de ställer om sin verksamhet och minskar sin miljöpåverkan. Fast det finns även företag som använder marknadsföring för att framstå som ansvarsfulla för miljön och klimatvänliga, utan att vara det, denna typ av marknadsföringsstrategi har fått ett eget namn, greenwash.

Den massiva marknadsföringen gör det även svårt att navigera bland mängden av budskap, påståenden och märkningar om vad som är miljövänligt. För att uppmärksamma och informera om greenwash delar Jordens Vänner ut det årliga Svenska Greenwashpriset under Almedalsveckan.

 

Kommentarer är stängda.