Många sjöng Pyttevisan

Många sjöng Pyttevisan

Brovandring 2013-01-06Vandrarföreningens brovandring den 6 januari lockade 90 deltagare trots ett fint duggregn. Det var många fler än de 25-30 förväntade deltagarna. Förmodligen bidrog Föreningen Rädda Pyttebroområdet med några av dessa. Under vandringen passerades tio broar och den sista av dem var Pyttebron. Rita Atola Olsson, som höll i vandringen, berättade lite om varje bro. Vid Pyttebron sjöng alla Pyttevisan, som är den sång som gav Pyttebron sitt namn. För er som inte redan kan denna sång kommer texten här:

Pyttevisan

Text: Johan Vilhelm Hall
Melodi: Tre trallande jäntor

Där gingo små pyttor på banan,
som går genom Vången på sne’.
De hade den syndiga vanan
att knacka en smula breve’.
Tralala…

De trivdes ej inne i husen
och trodde sig vandra ifre’.
De gingo så trygga på grusen
och alla så plockade de.
Tralala…

Men stinsen han gjorde sig möda
och sade: Det här får ej ske.
De glodde på kammen den röda
och alla så skrockade de.
Tralala…

Kommentarer är stängda.