Visselkonsert

Måndagen den 23 juni sammanträder kommunfullmäktige och om allt går enligt alliansens planer ska de anta detaljplanen för Pytteleden då. För att visa hur illa vi tycker om detta tänkte vi ordna en visselkonsert utanför biblioteket när politikerna går in till mötet. Kom dit alla och ta med visselpipor (och öronproppar om ni har känsliga öron). Har man ingen visselpipa går det bra med annat som låter också. Lergökar, trumpeter, munspel – vad som finns till hands.

Vi samlas på Stortorget utanför biblioteket, klockan 17.00. Politikerna bör komma mellan 17.00 och 17.30, eftersom partiernas gruppmöten börjar 17.30. Kommunfullmäktiges sammanträde börjar 18.00, så kanske håller vi på ända tills dess.

En del politiker tycker att det är obehagligt att passera oss och kommer kanske att välja andra vägar in i biblioteket. Det gör inget. De kommer att höra oss ändå. Vi har också fått veta att säkerhetsvakter kommer att finnas på plats och att rullgardinerna i fönstren till sammanträdesrummet kommer att rullas ner för att begränsa insynen från Stortorget. Man hade kunnat tro att vi är ett gäng huliganer, men så är det ju inte. Vi kommer att vara högljudda och missnöjda, men inte på något sätt hotfulla eller våldsamma.

Kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga, så de som vill kan gå upp på läktaren när mötet börjar och följa debatten. Man får inte fråga eller säga något och plakat är troligen inte heller tillåtna, men om man har en tröja med föreningens märke på sig så syns det ju vad man tycker ändå. Vi kommer att sälja tröjor, knappar och klistermärken på Stortorget, så har den som inte redan har en tröja kan köpa en för 100 kr. Knappar och klistermärken kostar 15 kr styck.

Stängt för kommentarer.