Fotografera din oas

I Ängelholm finns många oaser, inte minst våra grönområden, som är värda att uppmärksamma. Särskilt i år, när det är jubileumsår, är det ett bra tillfälle att visa och fira det vi har. Under fyra veckor ordnar vi därför ”Fotografera din oas”, som går ut på att vi alla ska fotografera våra favoritplatser i kommunen och få ut dem på Instagram så att alla får se. Vi kommer att uppmärksamma politiker och kommuntjänstemän på bilderna, så att de får möjlighet att se. Läs nedan hur du ska göra. Ju fler som är med desto roligare!

Lördagen den 14 juni finns vi på Skåne lyfter vid Lindab arena och berättar hur man gör. Lördagen den 4 juni finns vi utanför Kronohäktet vid Tingstorget och berättar där också.

Vad ska jag göra?  Fotografera din oas. Lägg upp fotot på Instagram (se nedan om du inte har Instagram). Skriv var fotot är taget och ange hashtaggen #minoasängelholm. Om ditt konto är offentligt kan nu alla som söker på #minoasängelholm se bilden. Om ditt konto inte är offentligt, så mejla också bilden till info@pyttebron.se så lägger vi ut den på vårt Instagram-konto, som är offentligt.

När ska jag göra det?  Arrangemanget börjar lördagen den 14 maj, men det gör inget om du tjuvstartar. Vi håller på till lördagen den 11 juni, eller så länge ni vill. Vi tar inte bort några foton, utan du kan se dem även efter den 11 juni.

Får man fotografera mer än en plats?  Ja, gärna!

Får man vara med även om man inte bor i Ängelholms kommun?  Ja, absolut!

Jag har inget Instagram-konto. Kan jag vara med ändå?  Det går fint. Det är gratis att skaffa ett Instagram-konto om du vill. Surfa in på www.instagram.com och följ instruktionerna där. Om du inte vill ha något Instagram-konto kan du mejla bilden till oss på info@pyttebron.se så lägger vi ut den på vårt konto. Skriv var bilden är tagen och vem som tog den, så att vi också kan skriva det.

Måste man fotografera grönområden?  Nej, man kan tolka ordet oas ganska fritt. Kanske ligger din oas i din trädgård, eller under ett ensamt träd på ett torg. Eller så kanske den inte har några växter alls. Det går bra att visa upp sådana oaser också, men skriv gärna en förklarande text, så att alla fattar. Platsen ska dock ligga i Ängelholms kommun. Annars blir ju hashtaggen #minoasängelholm rätt konstig.